Aughton Christchurch C of E Primary School

Newground’s Design and Build team worked with the school over several months to help them develop a layout and realistic costs for the development for an inviting outdoor classroom and forest school area. They now have wonderfully creative space for den building, observing and encouraging bugs and wildlife, playing make believe, picnicking, hiding, willow weaving and mud kitchens. The path entrance ways have been enhanced with routed timber arches and willow fedges and tunnels with dry linking and circular pathways through the site; there has been lots of new hedgerow planting and a shaded area over the outdoor seating space and classroom.

Other works we have assisted with include screen planting along exposed perimeter boundaries of their play area.

“We are really excited to see our new garden area going in”

David Kennedy - Headteacher

 

 

3