The result is a challenging and visually arresting play space, which includes a high platform in the trees, tunnels, ditches, rocks, huge mounds and slopes.

Yarrow Valley Play Area, Chorley

Newground were commissioned by Lancashire County Council to design an innovative and inspirational play area in Yarrow Valley Park using locally sourced natural materials. The result is a challenging and visually arresting play space which includes: a high platform in the trees; tunnels; ditches; rock face/outcrops; grass mounds and slopes.

The project utilised recommendations arising out of the ‘Play that Rocks’ report (produced by Newground for LCC) and created a ‘quarry’ with ‘rivers’ of stones, gravel and sand creating habitats for various plant species and sensory experiences.

 

Yarrow Valley Park Photos Approved For Use 098